Курортний збір, завод «Масандра» та ще кілька новин з тимчасово окупованого Криму

Noo
Wow
WTF

Російські окупанти вирішили продати найстаріший кримський завод вин, на орні землі скидають будівельне сміття, а хворого кримського татарина помістили у штрафний ізолятор — це та не лише відбулося в окупованому Росією Криму за тиждень, що минає. 

Чому це важливо. Крим окупований Росією уже майже 7 років, півострів потроху починає зникати з українського інформаційного поля.

Курортний збір у Криму у 2021 році передумали впроваджувати. Окупаційна російська влада Криму не планує запроваджувати курортний збір у 2021 році. Зазначимо, що цього року, 2020, чотирирічний експеримент із запровадженням курортного збору на окупованому півострові добігає кінця. Окупаційна влада вирішила, що далі його немає сенсу продовжувати.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року так званий «парламент Криму», керований Росією, проголосував рішення про стягування курортного збору. Його ставку визначили у розмірі 10 рублів на добу з людини у період з 1 травня до 30 вересня. А з 1 січня до 30 квітня і з 1 жовтня до 31 грудня вона мала бути нульовою. Згодом рішення про запровадження курортного збору кілька разів переносили. Експеримент мав початися у 2021 році, але він так і не почнеться. 

Окупанти продають найстаріший кримський винзавод «Масандра». Так зване «міністерство майнових і земельних відносин Криму» виставило на торги 100% акцій АТ «Виробничо-аграрне об’єднання «Масандра» із початковою вартістю 5,3 мільярда рублів. Аукціон призначили на 14 грудня.

Зазначимо, що «Масандра» — це найстаріший та найбільший винзавод Криму. Росія «націоналізувала» його після окупації півострова навесні 2014 року. У 2015 році Міністерство аграрної політики та продовольства України заявило, що хоче налагодити випуск вин під ТМ «Масандра» на українських заводах.

Російські тюремники посадили у ШІЗО кримського татарина Абдуллаєва з температурою. Незаконно утримуваного кримського татарина Теймура Абдуллаєва з високою температурою безпідставно помістили у штрафний ізолятор. Про це повідомила уповноважена Верховною Радою з прав людини Людмила Денісова: «За словами рідних, медична допомога нашому співвітчизнику не надається, а це пряме порушення прав людини». За її словами, такі дії керівництва тюрми прирівнюються до тортур та нелюдського поводження і становлять загрозу життю і здоров’ю Абдуллаєва.

Права кримського татарина систематично порушує керівництво цієї установи. Раніше його близько п’яти місяців безпідставно тримали у штрафному ізоляторі. Кримська правозахисна група повідомила, що мати політв’язня Діляра Абдуллаєва закликала міжнародні організації, правозахисників, російського і українського омбудсменів відреагувати на ситуацію, яка склалася з її сином.

Бранці Кремля: з’явився список людей, яких окупанти заарештували на півострові. Кримська правозахисна група опублікувала повний список політв’язнів, яких заарештувала російська влада в окупованому Криму. У ньому — 110 осіб, яких переслідують з політичних або релігійних мотивів. У повному списку політв’язнів, який опублікований на сайті Кримської правозахисної групи, переслідувані розділені на 20 груп.

Найбільш численна група представлена ​​«справами» щодо кримських мусульман (так звані «справи Хізб ут-Тахрір») — їх 11. Ще одна численна група політв’язнів — «справа «українських диверсантів» — у ній 15 фігурантів.

У Криму на орних землях біля Севастополя складають будівельне сміття. У Севастополі на орних землях біля села Гончарне невідомі складають будівельне сміття. Несанкціоноване звалище розташоване на в’їзді у село за сто метрів від траси Севастополь – Ялта. Прямо на поле звалені уламки бетону, ґрунт з котлованів і каміння. Протяжність звалища — близько 150 метрів. Таке сміття робить орні землі неродючими та непридатними для обробітку. 

Раніше севастопольці скаржилися, що вантажні машини вивозять будівельне сміття і звалюють його у районі Кілен-балки. Після цього тамтешня влада доручила місцевим казакам патрулювати цю місцевість.

Наші попередні добірки новин з Криму можете прочитати тут:

  • BMW позначила Крим як російський та ще кілька новин про окупований півострів. Як Україна відреагувала на такий вчинок BMW, чому у Криму почали збирати плазму у перехворілих на коронавірус та ще кілька важливих новин — у нашій щотижневій добірці новин про окупований півострів.
  • З’явилася книжка, яка руйнує міфи про кримських татар та ще кілька важливих новин про окупований півострів. Велика Британія погодилася доєднатися до Кримської платформи, щоб обговорити проблеми окупованого півострова, тим часом у Криму тривають арешти місцевих активістів, а ситуація з кількістю нових випадків коронавірусу лише погіршується. Ці новини та не лише — у нашій добірці звісток з українського півострова, який залишається окупованим Росією.
  • Росія хизується, що може забезпечити Крим водою без України та ще 4 новини з окупованого півострова. Як Росія збирається забезпечувати окупований Крим водою без України, навіщо там збираються очищувати стічні води, скільки російських військових перебувають зараз на окупованому півострові та ще кілька важливих новин з анексованого Криму.

Підписуйтеся на нашу щоденну безкоштовну розсилку найважливіших новин дня

Фото: pexels.com

Почав курсувати потяг Прага-Чоп. Як часто їздить і яка вартість квитка?

Укрзалізниця запустила міжнародний рейс між Прагою та Чопом, який поєднує нічним сполученням столицю Чехії, словацьке Кошице та український Чоп. Також УЗ додатково запустила внутрішній денний поїзд №345/346 Чернівці — Чоп — Ужгород для зручної пересадки пасажирів.Про це повідомили у телеграм-каналі Укрзалізниці.

Читати далі
+ 10 слів

Росіяни вчергове обстріляли університет у Херсоні

Снаряди влучили у Херсонський державний університет близько четвертої ранку. Поранених та загиблих немає. Про це повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін.

Читати далі
+ 18 слів

Литва збільшить постачання дронів для України. Як?

Литовський Сейм схвалив правки до закону щодо публічних закупівель. Це дозволяє організаціям купувати та передавати в інші держави дрони, що використовують компоненти китайських виробників. Про це пише медіа Irytas.lt. з посиланням на повідомлення Сейму. 

Читати далі
+ 47 слів

Як допомогти собі: чи можете ви бути терапевтом для самого себе

Ви не можете змінити та впливати на багато речей, проте вам точно під силу зробити одне — попіклуватися про себе. Це ви можете зробити з допомогою самотерапії — процесу самостійної роботи над власними проблемами та емоціями

«Новини здорової людини» поспілкувались з практичною психологинею Софією Копач, яка розповіла про те, що таке самотерапія, як кожен з нас сам може підтримати своє психічне здоров’я та які є дзвіночки того, що вам варто звернутись до фахівця. 

Читати далі
+ 249 слів

Чехія виділить кошти на власну ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України 

Уже 20 країн приєдналось до ініціативи Чехії — закупівлі боєприпасів для України поза межами ЄС. Про це заявив прем’єр-міністр країни Петр Фіала. Посадовець запевнив, що боєприпаси надійдуть «впродовж тижнів або місяців».

Читати далі
+ 14 слів

Цифра дня: 537. Скільки українських дітей вбила РФ

Понад 1806 дітей постраждало в Україні через агресію російської армії. 537 дітей загинули та понад 1269 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора. 

Читати далі
+ 5 слів

12-річний хлопчик загинув на Харківщині через атаку РФ. Головне за ніч і ранок 28 березня

Через атаку Росії у селищі Борова на Харківщини загинув 12-річний хлопчик. Пошкоджені житлові будинки та дитячий садок. Про це заявили в Офісі Генпрокурора. 

Читати далі
+ 121 слів

Україна – Ізраїль: чому дві країни у стані війни тримаються на відстані?

Ізраїль — це держава, яку в Україні багато хто вважає прикладом того, як слід жити в умовах постійної війни за своє існування. Київ неодноразово висловлював підтримку Тель-Авіву, але ці відносини є доволі односторонніми. Ізраїль від початку повномасштабного вторгнення РФ не висловлював активної підтримки України. Та що дивніше — Тель-Авів жодним чином не критикував РФ і досі не ввів санкції проти Москви. У чому причина такої політики і що в такій ситуації робить Україна — пояснює НЗЛ.

Читати далі
+ 239 слів
Що там ще
+ 9454 новин